Kezdőlap

Egyesületünk évek óta egyik legfontosabb küldetésének tartja a kultúra terjesztését. Az általunk szervezett koncertek, színházi előadások nemcsak nézőközönségüknek, hanem nekünk magunknak is új tapasztalatokat, élményeket jelentenek. 2017-ben is folytatjuk kulturális missziónkat az alábbi programokkal:

Országjáró KulTÚRA 2017

Az egésznapos programokban gyermekelőadások, zenei programok és felnőttek részére színházi előadások szerepelnek. Az Országjáró KulTÚRÁval olyan településekre is szeretnénk eljutni, ahol a kultúrához való hozzáférés komoly nehézségekbe ütközik. Helybe viszünk minőségi előadásokat megfizethető jegyárakkal, és olyan szolgáltatásokat is nyújtunk (egészségügyi szűrések, tanácsadás), amelyek a helyben élők életminőségét javíthatják. Eddig 63 település vezetőjével egyeztettünk az Országjáró KulTÚRA programjainak befogadásáról. 

Isteni Tehetségek

A százhalombattai Szent István templomba komolyzenei programsorozatot tervezünk, kihasználva a templom remek akusztikáját. A sorozatban helyet kapnak világi-, és egyházzenei kompozíciók. Fiatal, kezdő művészeknek is teret adunk a bemutatkozásra.

Gazdagréti Szent Angyalok plébánia opera koncertjei

A hatalmas, 600 főt befogadó gazdagréti templom eddig is rendszeresen adott zenei programokat. 2017-től azonban havi rendszerességgel szervezünk a templomba opera koncerteket, amelyekről professzionális hang- és videofelvétel is készülnek. A templom rendelkezik egy rendkívül jó minőségű orgonával, így orgona koncertek rendezésére is lehetőség nyílik.

betlehem

Adventi Hétvégék

Munkák során gyakran tapasztaljuk, hogy a hit mellett milyen hatalmas közösségformáló ereje van a művészeteknek, a közös élményeknek. Ez a felnőtt korosztályra is igaz, de hatványozottan érvényes a gyermekek esetében. Ezért fordítottunk megkülönböztetett figyelmet a legkisebbekre az évnek egy számunkra különösen kedves időszakában, Advent idején. A keresztény hagyományban Advent – a karácsonyt megelőző négy hét – a megszentelt várakozás, az emelkedett ünnepvárás időszaka. A négy egységre osztott ünnepi készülődés alapgondolata a Krisztussal való találkozás élményére való felkészülés. Fő üzenete a várakozás: a keresztény embernek egész földi életében várnia kell a Krisztussal való találkozást, amelyre megfelelő módon készülnie kell. Az adventi időszak emelkedett hangulatára a legfiatalabb korosztály, a gyermekek a legfogékonyabbak. Változatos gyerekprogramjainkkal, versekkel, dalokkal, karácsonyi történetekkel célunk megmutatni a kicsiknek a karácsonyi ünnepkör ajándékozáson túli, valódi lényegét. 

Az Összefogás a Magyar Családokért Egyesület hosszú évek óta folytatja kulturális misszióját. Az elmúlt években sok nívós előadást szerveztünk, amely a minőségi kultúrát tette elérhetővé hátrányos helyzetű fiatalok számára. 2016. júliusától Egyesületünk a Nemzeti Kulturális Alap regisztrált egyesületévé vált, amely megteremtette az alapot profeszionális zenei és színházi programok rendezésére. Megkerestük azokat a színházi közösségeket, színészeket és előadóművészeket, akiknek segítségével változatos kulturális programokat, programsorozatokat hozhattunk létre. Fél év alatt számos helyre eljutottunk, sikerült iskolák, óvódák, kulturális intézmények, játszóházak és közösségi terek látogatóit megtalálnunk és becsalogatnunk programjainkra.

DSC 6669 k

Nagy lendülettel folytatjuk programjaink szervezését a 2017-es évben is. Hosszútávú célunk, hogy a régió meghatározó szervezeteként megkerülhetetlen szerepet vállaljunk a kultúra terjesztésének felelőségteljes munkájában, változatos és értékes programokat biztosítva gyermekeknek és felnőtteknek egyaránt. Az idei évben kiemelt célunk, hogy az egész országot bejárva, minél több helyen mutassuk be tehetséges barátainkat, színészeket, zenészeket, társulatokat. Saját produkciók létrehozását is tervezzük. A kultúra mindig is nehéz helyzetben volt, egyre nehezebb mecénást találni, egyre nehezebb a közönséghez eljutni és egyre nehezebb a minőség megtartása. Ehhez szeretnénk 2017-ben is minél több támogatást nyújtani.

Az Egyesületünk által működtetett százhalombattai nappali ellátóban sérült és csökkent munkaképességű embereknek adunk figyelmet, gondoskodást, ellátást és immár munkát is. Divatos ékszereket, táskákat, kiegészítőket és más kézműves terméket készítenek, amit Medalion márkanév alatt hozunk forgalomba. Hisszük, hogy az értéket teremtő alkotások készítésével elfoglaltságot és biztos megélhetést teremtünk mindnyájuknak.

     f  DSCF0329

Vásároljon Ön is a Medalion kézműves termékei közül! A termékek megvásárlásával nemcsak egyedi, kézzel készített kiegészítők birtokába jut a vásárló, de a védett munkahelyek fenntartásához, újak létrehozásához is hozzájárul.

Keresse a Medalion márkanév alatti termékeket webshopunkon és a budapesti Váci úti Tesco áruház üzletsorán.  

             SAM 2060   SAM 2035 2

 

kutya

A fóti Károlyi István Gyermekközpontban tovább folytatódnak az állatasszisztált prevenciós programok az Emberi Erőforrások Minisztériuma támogatásának köszönhetően. A fejlesztő kutyás terápia célja, hogy fegyelemre, felelősségre, céltudatosságra tanítsa a fiatalokat, és lehetőséget adjon a bizalom, a feltétel nélküli szeretet és az elfogadás megtapasztalására.

Fóti programunkon járt a Vasárnapi Újság tudósítója is, aki Shaco, a labrador és Zsebi, a spicckeverék terápiás munkáját kísérte végig Pieke Noémi pszichopedagógussal. A Gyermekközpont lakói (Viktor és Krisztián) különböző játékok segítségével a kutyákkal való erőszakmentes kommunikáció formáit próbálták ki, regressziós játékokkal pedig azt a feltétlen bizalmat idézték fel, aminek anya és gyermeke között létezik ideális esetben.

A Vasárnapi Újság képes beszámolója itt érhető el!

Kedves Támogatóink!

Figyelem! Ideiglenes lista.

Ruhagyűjtő konténereinket jelenleg az alábbi helyszíneken találják meg:

Bővebben: Ruhagyűjtő konténer helyszínek - frissített lista

Köszönjük, hogy az Emberi Erőforrások Minisztériuma keretében működő Nemzeti Együttműködési Alap 2014-ben 250.000 Ft-tal támogatta az Összefogás a Magyar Családokért Országos Egyesületet. A támogatásnak köszönhetően a 2014-es évben is sok rászoruló fiatalnak, családnak segíthettünk. A támogatás nagyban hozzájárult ahhoz, hogy az Egyesületben dolgozó foglalkoztatottak számát növeljük. 2014 végére 4 főállású és 3 részmunkaidős munkavállaló dolgozott az Egyesületben. Emellett a beindított programokhoz számos önkéntes segítő csatlakozott, ami a társadalmi felelősségvállalást is erősítette.

Egyesületünk legfőbb célja 2014-ben is a hátrányos helyzetű családok, gyermekek megsegítése volt. Tanoda programunkkal hozzájárultunk a hátrányos helyzetű gyermekek felzárkóztatásához, a Százhalombattán létrehozott intézményünkben súlyosan, halmozottan sérült fiatalok fejlesztését, ügyeleti szolgálatát láttuk el, illetve a szülők, hozzátartozók részére klubot működtetünk és egyéni tanácsadást nyújtottunk.

2014-ben az alábbi programokat valósította meg Egyesületünk:

A „Kereszt az aszfaltdzsungelben” elnevezésű tanodát 2014-ben is üzemeltettük Miskolc-Avas lakótelepen. Projektünk célja a helyi hátrányos helyzetű, főleg roma származású diákoknak az eredményes tanuláshoz szükséges szakmai, szociális, egészségi-, személyiségfejlesztő, kulturális, sport és szabadidős háttér biztosítása az eredményes iskola befejezés és továbbtanulási esélyek javítása.

2014-ben is folytatódott a Béke Nevelőotthonból kikerült fiatalember támogatása. Egyesületünk 2013 folyamán sikeres megállapodást kötött Budapest Főváros Kormányhivatalának Gyámhivatalával, amelynek eredményeképp otthonteremtési támogatással tudjuk segíteni az egyik nevelőotthoni fiatalembert. Az otthonteremtési támogatás összege havi 41.000 Ft, ezzel az összeggel a fiatalember lakhatását támogatjuk. A megítélt összeg minden hónapban az Egyesület bankszámlájára érkezik, ebből albérleti szerződés keretében albérletet fizetünk a fiatalember javára. A támogatás 2015. július 31-ig tart.

Tovább folytattuk Nógrád megyében (Salgótarján, Balassagyarmat és Pásztó településeken) a roma nők felzárkóztatását. OKJ-s képzések szervezésével segítettük felzárkóztatásukat és munkaerőpiacra lépésüket.

Gyűjtést szerveztünk a Szent Júdás Tádé Egyesülettel közösen, amely a családon belüli erőszak áldozatává vált,bántalmazott nők és gyermekeik védelmére, megsegítésére alakult Máramarosszigeten. A már megunt, kidobásra, lomtalanításra ítélt tárgyakat, ruhákat összegyűjtöttük, a Szent Júdás Tádé Egyesület pedig a rászoruló családokhoz szállította.

14 alkalomból álló állatasszisztált prevenciós programsorozatot indítottunk a fóti Károlyi István Gyermekközpont Speciális Gyermekotthonban és a fővárosi Béke Nevelőotthonban, amit az Emberi Erőforrások Minisztériuma támogatta a Kábítószer-prevenciós programok keretében. A fejlesztő kutyás terápia célja volt, hogy fegyelemre, felelősségre, céltudatosságra tanítsa a fiatalokat, és lehetőséget adjon a bizalom, a feltétel nélküli szeretet és az elfogadás megtapasztalására. A program során a résztvevők olyan kutyakiképzési ismereteket szerezhettek, ami később is a hasznukra válhat, akár menhelyen dolgozó önkéntesként, akár hivatásos kiképzőként.

LLATTERPIAj

Az állatokkal való törődés bizonyítottan pozitív hatással van az emberekre. A velük töltött idő, a közös játék rengeteg élményt ad a gyerekeknek és a felnőtteknek. Ezért is kereste fel egyesületünk a fóti Károlyi István Gyermekközpont Speciális Gyermekotthont és a fővárosi Béke Nevelőotthont állatasszisztált prevenciós programjával. A program áprilisban kezdődött, a három hónap alatt összesen 14 alkalommal élhették át a két gyermekotthon lakói a kutyákkal való foglalkozás minden örömét. Az állatasszisztált prevenciós programsorozatot az Emberi Erőforrások Minisztériuma támogatta a Kábítószer-prevenciós programok keretében.

A fejlesztő kutyás terápia célja, hogy fegyelemre, felelősségre, céltudatosságra tanítsa a fiatalokat, és lehetőséget adjon a bizalom, a feltétel nélküli szeretet és az elfogadás megtapasztalására. A program során a résztvevők olyan kutyakiképzési ismereteket szerezhettek, ami később is a hasznukra válhat, akár menhelyen dolgozó önkéntesként, akár hivatásos kiképzőként.

A résztvevő fiatalok szívesen kapcsolódtak be a foglalkozásokba és erős kötődést alakítottak ki a kutyákkal. A kutyákkal való munkában több fiú kifejezetten tehetségesnek bizonyult, ők külön, nehezített feladatokat is megoldottak, és néhányuknál sikerült felébreszteni a vágyat az intézet kutyájának képzésére, illetve a kutyákkal kapcsolatos munkakörök megismerésére is. A programokhoz egy menhelyen töltött önkéntes nap is kapcsolódott, melyen a Béke Gyermekotthon növendékei vehettek részt.

beke

Az Összefogás a Magyar Családokért Országos Egyesület hosszú évek óta együttműködik a Béke Nevelőotthonnal az állami gondoskodásban lévő fiatalok megsegítése érdekében. A nevelőotthon 1997-től lett a speciális és különös ellátási igényű gyermekek otthona, amely igyekszik a hit, munka, tanulás és a szórakozás együttesével gazdagítani a főkén kamaszkorú lakók mindennapjait. 2013-ban Egyesületünk sikeres megállapodást kötött Budapest Főváros Kormányhivatalának Gyámhivatalával, amelynek eredményeképp otthonteremtési támogatással tudjuk segíteni az egyik nevelőotthoni fiatalembert. Az otthonteremtési támogatás összege havi 41.000 Ft, ezzel az összeggel a fiatalember lakhatását támogatjuk. A megítélt összeg minden hónapban az Egyesület bankszámlájára érkezik, ebből albérleti szerződés keretében albérletet fizetünk a fiatalember javára. A támogatás 2013. június 1-jén kezdődött, és több mint két évig, 2015. július 31-ig tart.

Az Összefogás a Magyar Családokért Országos Egyesület 2013. december elején támogatói megállapodást kötött a Balassagyarmaton működő Szent Imre Keresztény Általános Iskola, Gimnázium és Szakképző Iskola által létrehozott Keresztény Iskoláért Alapítvánnyal. Az Alapítvány céljai között a keresztény iskolai nevelés ápolása, személyi feltételeinek, képzéseinek biztosítása, valamint az ehhez szükséges tárgyi feltétel megteremtése szerepel. Az Egyesületünkkel kötött támogatás célja, hogy a szociálisan rászoruló gyermekek és családjuk karácsonyi csomagot kaphassanak. A karácsonyi csomagok főként tartós élelmiszereket tartalmaztak 50.000 Ft értékben, így próbáltuk megkönnyíteni és szebbé tenni a nehéz helyzetben lévő családok karácsonyát.
A sikeres együttműködés folytatásaként a 2013/2014 második félévére Egyesületünk az Alapítvánnyal közösen ösztöndíjat hozott létre a szociálisan rászoruló jól tanuló gyermekek támogatására. Az Összefogás a Magyar Családokért Országos Egyesület 300.000 Ft-tal támogatja az ösztöndíj programot.

1. oldal / 2

nagylogo2

 

Kézműves termékeink:

Medalion 8

www.medalionshop.hu

 

2015-ben Egyesületünket támogatta:
 

Bejelentkezésomcse fejlec szolnok