Kezdőlap

Köszönjük, hogy az Emberi Erőforrások Minisztériuma keretében működő Nemzeti Együttműködési Alap 2014-ben 250.000 Ft-tal támogatta az Összefogás a Magyar Családokért Országos Egyesületet. A támogatásnak köszönhetően a 2014-es évben is sok rászoruló fiatalnak, családnak segíthettünk. A támogatás nagyban hozzájárult ahhoz, hogy az Egyesületben dolgozó foglalkoztatottak számát növeljük. 2014 végére 4 főállású és 3 részmunkaidős munkavállaló dolgozott az Egyesületben. Emellett a beindított programokhoz számos önkéntes segítő csatlakozott, ami a társadalmi felelősségvállalást is erősítette.

Egyesületünk legfőbb célja 2014-ben is a hátrányos helyzetű családok, gyermekek megsegítése volt. Tanoda programunkkal hozzájárultunk a hátrányos helyzetű gyermekek felzárkóztatásához, a Százhalombattán létrehozott intézményünkben súlyosan, halmozottan sérült fiatalok fejlesztését, ügyeleti szolgálatát láttuk el, illetve a szülők, hozzátartozók részére klubot működtetünk és egyéni tanácsadást nyújtottunk.

2014-ben az alábbi programokat valósította meg Egyesületünk:

A „Kereszt az aszfaltdzsungelben” elnevezésű tanodát 2014-ben is üzemeltettük Miskolc-Avas lakótelepen. Projektünk célja a helyi hátrányos helyzetű, főleg roma származású diákoknak az eredményes tanuláshoz szükséges szakmai, szociális, egészségi-, személyiségfejlesztő, kulturális, sport és szabadidős háttér biztosítása az eredményes iskola befejezés és továbbtanulási esélyek javítása.

2014-ben is folytatódott a Béke Nevelőotthonból kikerült fiatalember támogatása. Egyesületünk 2013 folyamán sikeres megállapodást kötött Budapest Főváros Kormányhivatalának Gyámhivatalával, amelynek eredményeképp otthonteremtési támogatással tudjuk segíteni az egyik nevelőotthoni fiatalembert. Az otthonteremtési támogatás összege havi 41.000 Ft, ezzel az összeggel a fiatalember lakhatását támogatjuk. A megítélt összeg minden hónapban az Egyesület bankszámlájára érkezik, ebből albérleti szerződés keretében albérletet fizetünk a fiatalember javára. A támogatás 2015. július 31-ig tart.

Tovább folytattuk Nógrád megyében (Salgótarján, Balassagyarmat és Pásztó településeken) a roma nők felzárkóztatását. OKJ-s képzések szervezésével segítettük felzárkóztatásukat és munkaerőpiacra lépésüket.

Gyűjtést szerveztünk a Szent Júdás Tádé Egyesülettel közösen, amely a családon belüli erőszak áldozatává vált,bántalmazott nők és gyermekeik védelmére, megsegítésére alakult Máramarosszigeten. A már megunt, kidobásra, lomtalanításra ítélt tárgyakat, ruhákat összegyűjtöttük, a Szent Júdás Tádé Egyesület pedig a rászoruló családokhoz szállította.

14 alkalomból álló állatasszisztált prevenciós programsorozatot indítottunk a fóti Károlyi István Gyermekközpont Speciális Gyermekotthonban és a fővárosi Béke Nevelőotthonban, amit az Emberi Erőforrások Minisztériuma támogatta a Kábítószer-prevenciós programok keretében. A fejlesztő kutyás terápia célja volt, hogy fegyelemre, felelősségre, céltudatosságra tanítsa a fiatalokat, és lehetőséget adjon a bizalom, a feltétel nélküli szeretet és az elfogadás megtapasztalására. A program során a résztvevők olyan kutyakiképzési ismereteket szerezhettek, ami később is a hasznukra válhat, akár menhelyen dolgozó önkéntesként, akár hivatásos kiképzőként.

Submit to FacebookSubmit to Google BookmarksSubmit to Twitter

nagylogo2

Szövegméret

2015-ben Egyesületünket támogatta:
 

Bejelentkezésomcse fejlec szolnok