2017 júniusától Egyesületünk működteti a százhalombattai „Összefogás” – Fogyatékos Személyek Nappali Intézményét, ahol fogyatékos személyeknek, sérült és csökkent munkaképességű embereknek adunk figyelmet, gondoskodást és ellátást. 2018. januárja óta pedig már fejlesztő foglalkoztatást és munkát is biztosítunk számukra: Tátrai Katalin ékszertervező és ásványgyógyász kollekciójának gyártásában vesznek részt. Olyan gyógyító hatású ékszereket készítenek ásványi gyöngyökből és féldrágakövekből, melyek bizonyítottan jótékony hatással vannak viselőjük szervezetére. Az ékszerek nemcsak viselőjük, de készítőik egészségére is pozitív hatást gyakorolnak, hiszen a gyöngyök fűzése nagymértékben fejleszti fogyatékkal élő pártfogoltjaink kézügyességét, finommotorikai mozgását. 

11147193 10204243434981832 4046085456469737602 n

Hisszük, hogy az értéket teremtő alkotások készítésével hasznos elfoglaltságot és biztos megélhetést teremtünk az „Összefogás” – Fogyatékos Személyek Nappali Intézmény minden pártfogoltjának.      

 

Az Egyesületünk által működtetett százhalombattai nappali ellátóban sérült és csökkent munkaképességű embereknek adunk figyelmet, gondoskodást, ellátást és immár munkát is. Divatos ékszereket, táskákat, kiegészítőket és más kézműves terméket készítenek, amit Medalion márkanév alatt hozunk forgalomba. 

     f  DSCF0329

Vásároljon Ön is a Medalion kézműves termékei közül! A termékek megvásárlásával nemcsak egyedi, kézzel készített kiegészítők birtokába jut a vásárló, de a védett munkahelyek fenntartásához, újak létrehozásához is hozzájárul.

Keresse a Medalion márkanév alatti termékeket webshopunkon és a budapesti Váci úti Tesco áruház üzletsorán.  

             SAM 2060   SAM 2035 2

 

Kedves Támogatóink!

Figyelem! Ideiglenes lista.

Ruhagyűjtő konténereinket jelenleg az alábbi helyszíneken találják meg:

Bővebben: Ruhagyűjtő konténer helyszínek - frissített lista

kutya

A fóti Károlyi István Gyermekközpontban tovább folytatódnak az állatasszisztált prevenciós programok az Emberi Erőforrások Minisztériuma támogatásának köszönhetően. A fejlesztő kutyás terápia célja, hogy fegyelemre, felelősségre, céltudatosságra tanítsa a fiatalokat, és lehetőséget adjon a bizalom, a feltétel nélküli szeretet és az elfogadás megtapasztalására.

Fóti programunkon járt a Vasárnapi Újság tudósítója is, aki Shaco, a labrador és Zsebi, a spicckeverék terápiás munkáját kísérte végig Pieke Noémi pszichopedagógussal. A Gyermekközpont lakói (Viktor és Krisztián) különböző játékok segítségével a kutyákkal való erőszakmentes kommunikáció formáit próbálták ki, regressziós játékokkal pedig azt a feltétlen bizalmat idézték fel, aminek anya és gyermeke között létezik ideális esetben.

A Vasárnapi Újság képes beszámolója itt érhető el!

Köszönjük, hogy az Emberi Erőforrások Minisztériuma keretében működő Nemzeti Együttműködési Alap 2014-ben 250.000 Ft-tal támogatta az Összefogás a Magyar Családokért Országos Egyesületet. A támogatásnak köszönhetően a 2014-es évben is sok rászoruló fiatalnak, családnak segíthettünk. A támogatás nagyban hozzájárult ahhoz, hogy az Egyesületben dolgozó foglalkoztatottak számát növeljük. 2014 végére 4 főállású és 3 részmunkaidős munkavállaló dolgozott az Egyesületben. Emellett a beindított programokhoz számos önkéntes segítő csatlakozott, ami a társadalmi felelősségvállalást is erősítette.

Egyesületünk legfőbb célja 2014-ben is a hátrányos helyzetű családok, gyermekek megsegítése volt. Tanoda programunkkal hozzájárultunk a hátrányos helyzetű gyermekek felzárkóztatásához, a Százhalombattán létrehozott intézményünkben súlyosan, halmozottan sérült fiatalok fejlesztését, ügyeleti szolgálatát láttuk el, illetve a szülők, hozzátartozók részére klubot működtetünk és egyéni tanácsadást nyújtottunk.

2014-ben az alábbi programokat valósította meg Egyesületünk:

A „Kereszt az aszfaltdzsungelben” elnevezésű tanodát 2014-ben is üzemeltettük Miskolc-Avas lakótelepen. Projektünk célja a helyi hátrányos helyzetű, főleg roma származású diákoknak az eredményes tanuláshoz szükséges szakmai, szociális, egészségi-, személyiségfejlesztő, kulturális, sport és szabadidős háttér biztosítása az eredményes iskola befejezés és továbbtanulási esélyek javítása.

2014-ben is folytatódott a Béke Nevelőotthonból kikerült fiatalember támogatása. Egyesületünk 2013 folyamán sikeres megállapodást kötött Budapest Főváros Kormányhivatalának Gyámhivatalával, amelynek eredményeképp otthonteremtési támogatással tudjuk segíteni az egyik nevelőotthoni fiatalembert. Az otthonteremtési támogatás összege havi 41.000 Ft, ezzel az összeggel a fiatalember lakhatását támogatjuk. A megítélt összeg minden hónapban az Egyesület bankszámlájára érkezik, ebből albérleti szerződés keretében albérletet fizetünk a fiatalember javára. A támogatás 2015. július 31-ig tart.

Tovább folytattuk Nógrád megyében (Salgótarján, Balassagyarmat és Pásztó településeken) a roma nők felzárkóztatását. OKJ-s képzések szervezésével segítettük felzárkóztatásukat és munkaerőpiacra lépésüket.

Gyűjtést szerveztünk a Szent Júdás Tádé Egyesülettel közösen, amely a családon belüli erőszak áldozatává vált,bántalmazott nők és gyermekeik védelmére, megsegítésére alakult Máramarosszigeten. A már megunt, kidobásra, lomtalanításra ítélt tárgyakat, ruhákat összegyűjtöttük, a Szent Júdás Tádé Egyesület pedig a rászoruló családokhoz szállította.

 14 alkalomból álló állatasszisztált prevenciós programsorozatot indítottunk a fóti Károlyi István Gyermekközpont Speciális Gyermekotthonban és a fővárosi Béke Nevelőotthonban, amit az Emberi Erőforrások Minisztériuma támogatta a Kábítószer-prevenciós programok keretében. A fejlesztő kutyás terápia célja volt, hogy fegyelemre, felelősségre, céltudatosságra tanítsa a fiatalokat, és lehetőséget adjon a bizalom, a feltétel nélküli szeretet és az elfogadás megtapasztalására. A program során a résztvevők olyan kutyakiképzési ismereteket szerezhettek, ami később is a hasznukra válhat, akár menhelyen dolgozó önkéntesként, akár hivatásos kiképzőként.

1. oldal / 3

nagylogo2

 

Kézműves termékeink:

Medalion 8

www.medalionshop.hu

 

2015-ben Egyesületünket támogatta:
 

omcse fejlec szolnok