Alább olvasható 2020-as frissített ruhagyűjtő-konténer listánk. Minden segítség számít!

 

Bővebben: 2020 - Ruhagyűjtő konténerek

infoblokk kedv final felso cmyk ESZA

Miskolcon megvalósuló tanodánk célja, hogy hátrányos helyzetű, köztük nagy számban cigány/roma származású általános iskolás diákok és családjaik számára biztosítsa, elérhetővé tegye az eredményes tanuláshoz szükséges szakmai, szociális, egészségfejlesztő, személyiségfejlesztő – jellemformáló és tudásbővítő, valamint közösségfejlesztő, fenntartható környezet és természetvédelem, és szabadidős programokat, tartalomi hátteret mind tanítási szorgalmi időszakban, mind szünidőben. A tanodai program 30 fő általános iskolás felső tagozatos diákot érint. Tanodánk az iskolai sikeresség mellett hangsúlyt fektet a diákok és családjaik látókörének szélesítésére szociális helyzetük, társadalmi integrációjuk támogatására is.

Általános célkitűzésünk, hogy csökkenjen a tanodába bevont tanulók körében az iskolai hiányzások, az osztályismétlők, oktatási rendszerből eredménytelenül kikerülők száma. További cél, hogy javuljanak az oktatási-tantárgyi és részképesség (pl: olvasási, szövegértési, számtani) eredmények, a részképességek, készségek fejlődjenek, erősödjön a diákokban a pozitív, életigenlő, a teljes személyiséget fejlesztő, egészséges életmódot megalapozó és elmélyítő választások, döntések a programok eredményeként, szabadidős tevékenységek iránti aktivitás és részvétel, pályaválasztással kapcsolatos ismeretek, és növekedjen bennük a továbbtanulás utáni igény és szándék.

 

Kedvezményezett neve: Összefogás a Magyar Családokért Országos Egyesület

Projekt címe: "Kereszt az aszfaltdzsungelben" Tanoda - Miskolc-Avason

Szerződött támogatás összege: 18 849 630 Ft

Támogatás mértéke: 100 %

Projekt várható befejezési dátuma: 2018.12.31.

Projekt azonosító száma: EFOP-3.3.1-16-2017-00100

Az Egyesületünk által működtetett százhalombattai nappali ellátóban sérült és csökkent munkaképességű embereknek adunk figyelmet, gondoskodást, ellátást és immár munkát is. Divatos ékszereket, táskákat, kiegészítőket és más kézműves terméket készítenek, amit Medalion márkanév alatt hozunk forgalomba. 

     f  DSCF0329

Vásároljon Ön is a Medalion kézműves termékei közül! A termékek megvásárlásával nemcsak egyedi, kézzel készített kiegészítők birtokába jut a vásárló, de a védett munkahelyek fenntartásához, újak létrehozásához is hozzájárul.

Keresse a Medalion márkanév alatti termékeket webshopunkon és a budapesti Váci úti Tesco áruház üzletsorán.  

             SAM 2060   SAM 2035 2

 

2017 júniusától Egyesületünk működteti a százhalombattai „Összefogás” – Fogyatékos Személyek Nappali Intézményét, ahol fogyatékos személyeknek, sérült és csökkent munkaképességű embereknek adunk figyelmet, gondoskodást és ellátást. 2018. januárja óta pedig már fejlesztő foglalkoztatást és munkát is biztosítunk számukra: Tátrai Katalin ékszertervező és ásványgyógyász kollekciójának gyártásában vesznek részt. Olyan gyógyító hatású ékszereket készítenek ásványi gyöngyökből és féldrágakövekből, melyek bizonyítottan jótékony hatással vannak viselőjük szervezetére. Az ékszerek nemcsak viselőjük, de készítőik egészségére is pozitív hatást gyakorolnak, hiszen a gyöngyök fűzése nagymértékben fejleszti fogyatékkal élő pártfogoltjaink kézügyességét, finommotorikai mozgását. 

11147193 10204243434981832 4046085456469737602 n

Hisszük, hogy az értéket teremtő alkotások készítésével hasznos elfoglaltságot és biztos megélhetést teremtünk az „Összefogás” – Fogyatékos Személyek Nappali Intézmény minden pártfogoltjának.      

 

kutya

A fóti Károlyi István Gyermekközpontban tovább folytatódnak az állatasszisztált prevenciós programok az Emberi Erőforrások Minisztériuma támogatásának köszönhetően. A fejlesztő kutyás terápia célja, hogy fegyelemre, felelősségre, céltudatosságra tanítsa a fiatalokat, és lehetőséget adjon a bizalom, a feltétel nélküli szeretet és az elfogadás megtapasztalására.

Fóti programunkon járt a Vasárnapi Újság tudósítója is, aki Shaco, a labrador és Zsebi, a spicckeverék terápiás munkáját kísérte végig Pieke Noémi pszichopedagógussal. A Gyermekközpont lakói (Viktor és Krisztián) különböző játékok segítségével a kutyákkal való erőszakmentes kommunikáció formáit próbálták ki, regressziós játékokkal pedig azt a feltétlen bizalmat idézték fel, aminek anya és gyermeke között létezik ideális esetben.

A Vasárnapi Újság képes beszámolója itt érhető el!

1. oldal / 3

nagylogo2

Szövegméret

2015-ben Egyesületünket támogatta:
 

omcse fejlec szolnok