Az Egyesületünk által működtetett százhalombattai nappali ellátóban sérült és csökkent munkaképességű embereknek adunk figyelmet, gondoskodást, ellátást és immár munkát is. Divatos ékszereket, táskákat, kiegészítőket és más kézműves terméket készítenek, amit Medalion márkanév alatt hozunk forgalomba. Hisszük, hogy az értéket teremtő alkotások készítésével elfoglaltságot és biztos megélhetést teremtünk mindnyájuknak.

     f  DSCF0329

Vásároljon Ön is a Medalion kézműves termékei közül! A termékek megvásárlásával nemcsak egyedi, kézzel készített kiegészítők birtokába jut a vásárló, de a védett munkahelyek fenntartásához, újak létrehozásához is hozzájárul.

Keresse a Medalion márkanév alatti termékeket webshopunkon és a budapesti Váci úti Tesco áruház üzletsorán.  

             SAM 2060   SAM 2035 2

 

kutya

A fóti Károlyi István Gyermekközpontban tovább folytatódnak az állatasszisztált prevenciós programok az Emberi Erőforrások Minisztériuma támogatásának köszönhetően. A fejlesztő kutyás terápia célja, hogy fegyelemre, felelősségre, céltudatosságra tanítsa a fiatalokat, és lehetőséget adjon a bizalom, a feltétel nélküli szeretet és az elfogadás megtapasztalására.

Fóti programunkon járt a Vasárnapi Újság tudósítója is, aki Shaco, a labrador és Zsebi, a spicckeverék terápiás munkáját kísérte végig Pieke Noémi pszichopedagógussal. A Gyermekközpont lakói (Viktor és Krisztián) különböző játékok segítségével a kutyákkal való erőszakmentes kommunikáció formáit próbálták ki, regressziós játékokkal pedig azt a feltétlen bizalmat idézték fel, aminek anya és gyermeke között létezik ideális esetben.

A Vasárnapi Újság képes beszámolója itt érhető el!

Köszönjük, hogy az Emberi Erőforrások Minisztériuma keretében működő Nemzeti Együttműködési Alap 2014-ben 250.000 Ft-tal támogatta az Összefogás a Magyar Családokért Országos Egyesületet. A támogatásnak köszönhetően a 2014-es évben is sok rászoruló fiatalnak, családnak segíthettünk. A támogatás nagyban hozzájárult ahhoz, hogy az Egyesületben dolgozó foglalkoztatottak számát növeljük. 2014 végére 4 főállású és 3 részmunkaidős munkavállaló dolgozott az Egyesületben. Emellett a beindított programokhoz számos önkéntes segítő csatlakozott, ami a társadalmi felelősségvállalást is erősítette.

Egyesületünk legfőbb célja 2014-ben is a hátrányos helyzetű családok, gyermekek megsegítése volt. Tanoda programunkkal hozzájárultunk a hátrányos helyzetű gyermekek felzárkóztatásához, a Százhalombattán létrehozott intézményünkben súlyosan, halmozottan sérült fiatalok fejlesztését, ügyeleti szolgálatát láttuk el, illetve a szülők, hozzátartozók részére klubot működtetünk és egyéni tanácsadást nyújtottunk.

2014-ben az alábbi programokat valósította meg Egyesületünk:

A „Kereszt az aszfaltdzsungelben” elnevezésű tanodát 2014-ben is üzemeltettük Miskolc-Avas lakótelepen. Projektünk célja a helyi hátrányos helyzetű, főleg roma származású diákoknak az eredményes tanuláshoz szükséges szakmai, szociális, egészségi-, személyiségfejlesztő, kulturális, sport és szabadidős háttér biztosítása az eredményes iskola befejezés és továbbtanulási esélyek javítása.

2014-ben is folytatódott a Béke Nevelőotthonból kikerült fiatalember támogatása. Egyesületünk 2013 folyamán sikeres megállapodást kötött Budapest Főváros Kormányhivatalának Gyámhivatalával, amelynek eredményeképp otthonteremtési támogatással tudjuk segíteni az egyik nevelőotthoni fiatalembert. Az otthonteremtési támogatás összege havi 41.000 Ft, ezzel az összeggel a fiatalember lakhatását támogatjuk. A megítélt összeg minden hónapban az Egyesület bankszámlájára érkezik, ebből albérleti szerződés keretében albérletet fizetünk a fiatalember javára. A támogatás 2015. július 31-ig tart.

Tovább folytattuk Nógrád megyében (Salgótarján, Balassagyarmat és Pásztó településeken) a roma nők felzárkóztatását. OKJ-s képzések szervezésével segítettük felzárkóztatásukat és munkaerőpiacra lépésüket.

Gyűjtést szerveztünk a Szent Júdás Tádé Egyesülettel közösen, amely a családon belüli erőszak áldozatává vált,bántalmazott nők és gyermekeik védelmére, megsegítésére alakult Máramarosszigeten. A már megunt, kidobásra, lomtalanításra ítélt tárgyakat, ruhákat összegyűjtöttük, a Szent Júdás Tádé Egyesület pedig a rászoruló családokhoz szállította.

 14 alkalomból álló állatasszisztált prevenciós programsorozatot indítottunk a fóti Károlyi István Gyermekközpont Speciális Gyermekotthonban és a fővárosi Béke Nevelőotthonban, amit az Emberi Erőforrások Minisztériuma támogatta a Kábítószer-prevenciós programok keretében. A fejlesztő kutyás terápia célja volt, hogy fegyelemre, felelősségre, céltudatosságra tanítsa a fiatalokat, és lehetőséget adjon a bizalom, a feltétel nélküli szeretet és az elfogadás megtapasztalására. A program során a résztvevők olyan kutyakiképzési ismereteket szerezhettek, ami később is a hasznukra válhat, akár menhelyen dolgozó önkéntesként, akár hivatásos kiképzőként.

Kedves Támogatóink!

Figyelem! Ideiglenes lista.

Ruhagyűjtő konténereinket jelenleg az alábbi helyszíneken találják meg:

Bővebben: Ruhagyűjtő konténer helyszínek - frissített lista

LLATTERPIAj

Az állatokkal való törődés bizonyítottan pozitív hatással van az emberekre. A velük töltött idő, a közös játék rengeteg élményt ad a gyerekeknek és a felnőtteknek. Ezért is kereste fel egyesületünk a fóti Károlyi István Gyermekközpont Speciális Gyermekotthont és a fővárosi Béke Nevelőotthont állatasszisztált prevenciós programjával. A program áprilisban kezdődött, a három hónap alatt összesen 14 alkalommal élhették át a két gyermekotthon lakói a kutyákkal való foglalkozás minden örömét. Az állatasszisztált prevenciós programsorozatot az Emberi Erőforrások Minisztériuma támogatta a Kábítószer-prevenciós programok keretében.

A fejlesztő kutyás terápia célja, hogy fegyelemre, felelősségre, céltudatosságra tanítsa a fiatalokat, és lehetőséget adjon a bizalom, a feltétel nélküli szeretet és az elfogadás megtapasztalására. A program során a résztvevők olyan kutyakiképzési ismereteket szerezhettek, ami később is a hasznukra válhat, akár menhelyen dolgozó önkéntesként, akár hivatásos kiképzőként.

A résztvevő fiatalok szívesen kapcsolódtak be a foglalkozásokba és erős kötődést alakítottak ki a kutyákkal. A kutyákkal való munkában több fiú kifejezetten tehetségesnek bizonyult, ők külön, nehezített feladatokat is megoldottak, és néhányuknál sikerült felébreszteni a vágyat az intézet kutyájának képzésére, illetve a kutyákkal kapcsolatos munkakörök megismerésére is. A programokhoz egy menhelyen töltött önkéntes nap is kapcsolódott, melyen a Béke Gyermekotthon növendékei vehettek részt.

1. oldal / 3

nagylogo2

 

Kézműves termékeink:

Medalion 8

www.medalionshop.hu

 

2015-ben Egyesületünket támogatta:
 

omcse fejlec szolnok