LLATTERPIAj

Az állatokkal való törődés bizonyítottan pozitív hatással van az emberekre. A velük töltött idő, a közös játék rengeteg élményt ad a gyerekeknek és a felnőtteknek. Ezért is kereste fel egyesületünk a fóti Károlyi István Gyermekközpont Speciális Gyermekotthont és a fővárosi Béke Nevelőotthont állatasszisztált prevenciós programjával. A program áprilisban kezdődött, a három hónap alatt összesen 14 alkalommal élhették át a két gyermekotthon lakói a kutyákkal való foglalkozás minden örömét. Az állatasszisztált prevenciós programsorozatot az Emberi Erőforrások Minisztériuma támogatta a Kábítószer-prevenciós programok keretében.

A fejlesztő kutyás terápia célja, hogy fegyelemre, felelősségre, céltudatosságra tanítsa a fiatalokat, és lehetőséget adjon a bizalom, a feltétel nélküli szeretet és az elfogadás megtapasztalására. A program során a résztvevők olyan kutyakiképzési ismereteket szerezhettek, ami később is a hasznukra válhat, akár menhelyen dolgozó önkéntesként, akár hivatásos kiképzőként.

A résztvevő fiatalok szívesen kapcsolódtak be a foglalkozásokba és erős kötődést alakítottak ki a kutyákkal. A kutyákkal való munkában több fiú kifejezetten tehetségesnek bizonyult, ők külön, nehezített feladatokat is megoldottak, és néhányuknál sikerült felébreszteni a vágyat az intézet kutyájának képzésére, illetve a kutyákkal kapcsolatos munkakörök megismerésére is. A programokhoz egy menhelyen töltött önkéntes nap is kapcsolódott, melyen a Béke Gyermekotthon növendékei vehettek részt.

Submit to FacebookSubmit to Google BookmarksSubmit to Twitter

nagylogo2

Szövegméret

2015-ben Egyesületünket támogatta:
 

omcse fejlec szolnok