Egyesületünk évek óta egyik legfontosabb küldetésének tartja a kultúra terjesztését. Az általunk szervezett koncertek, színházi előadások nemcsak nézőközönségüknek, hanem nekünk magunknak is új tapasztalatokat, élményeket jelentenek. 2017-ben is folytatjuk kulturális missziónkat az alábbi programokkal:

Országjáró KulTÚRA 2017

Az egésznapos programokban gyermekelőadások, zenei programok és felnőttek részére színházi előadások szerepelnek. Az Országjáró KulTÚRÁval olyan településekre is szeretnénk eljutni, ahol a kultúrához való hozzáférés komoly nehézségekbe ütközik. Helybe viszünk minőségi előadásokat megfizethető jegyárakkal, és olyan szolgáltatásokat is nyújtunk (egészségügyi szűrések, tanácsadás), amelyek a helyben élők életminőségét javíthatják. Eddig 63 település vezetőjével egyeztettünk az Országjáró KulTÚRA programjainak befogadásáról. 

Isteni Tehetségek

A százhalombattai Szent István templomba komolyzenei programsorozatot tervezünk, kihasználva a templom remek akusztikáját. A sorozatban helyet kapnak világi-, és egyházzenei kompozíciók. Fiatal, kezdő művészeknek is teret adunk a bemutatkozásra.

Gazdagréti Szent Angyalok plébánia opera koncertjei

A hatalmas, 600 főt befogadó gazdagréti templom eddig is rendszeresen adott zenei programokat. 2017-től azonban havi rendszerességgel szervezünk a templomba opera koncerteket, amelyekről professzionális hang- és videofelvétel is készülnek. A templom rendelkezik egy rendkívül jó minőségű orgonával, így orgona koncertek rendezésére is lehetőség nyílik.

betlehem

Adventi Hétvégék

Munkák során gyakran tapasztaljuk, hogy a hit mellett milyen hatalmas közösségformáló ereje van a művészeteknek, a közös élményeknek. Ez a felnőtt korosztályra is igaz, de hatványozottan érvényes a gyermekek esetében. Ezért fordítottunk megkülönböztetett figyelmet a legkisebbekre az évnek egy számunkra különösen kedves időszakában, Advent idején. A keresztény hagyományban Advent – a karácsonyt megelőző négy hét – a megszentelt várakozás, az emelkedett ünnepvárás időszaka. A négy egységre osztott ünnepi készülődés alapgondolata a Krisztussal való találkozás élményére való felkészülés. Fő üzenete a várakozás: a keresztény embernek egész földi életében várnia kell a Krisztussal való találkozást, amelyre megfelelő módon készülnie kell. Az adventi időszak emelkedett hangulatára a legfiatalabb korosztály, a gyermekek a legfogékonyabbak. Változatos gyerekprogramjainkkal, versekkel, dalokkal, karácsonyi történetekkel célunk megmutatni a kicsiknek a karácsonyi ünnepkör ajándékozáson túli, valódi lényegét. 

Az Összefogás a Magyar Családokért Egyesület hosszú évek óta folytatja kulturális misszióját. Az elmúlt években sok nívós előadást szerveztünk, amely a minőségi kultúrát tette elérhetővé hátrányos helyzetű fiatalok számára. 2016. júliusától Egyesületünk a Nemzeti Kulturális Alap regisztrált egyesületévé vált, amely megteremtette az alapot profeszionális zenei és színházi programok rendezésére. Megkerestük azokat a színházi közösségeket, színészeket és előadóművészeket, akiknek segítségével változatos kulturális programokat, programsorozatokat hozhattunk létre. Fél év alatt számos helyre eljutottunk, sikerült iskolák, óvódák, kulturális intézmények, játszóházak és közösségi terek látogatóit megtalálnunk és becsalogatnunk programjainkra.

DSC 6669 k

Nagy lendülettel folytatjuk programjaink szervezését a 2017-es évben is. Hosszútávú célunk, hogy a régió meghatározó szervezeteként megkerülhetetlen szerepet vállaljunk a kultúra terjesztésének felelőségteljes munkájában, változatos és értékes programokat biztosítva gyermekeknek és felnőtteknek egyaránt. Az idei évben kiemelt célunk, hogy az egész országot bejárva, minél több helyen mutassuk be tehetséges barátainkat, színészeket, zenészeket, társulatokat. Saját produkciók létrehozását is tervezzük. A kultúra mindig is nehéz helyzetben volt, egyre nehezebb mecénást találni, egyre nehezebb a közönséghez eljutni és egyre nehezebb a minőség megtartása. Ehhez szeretnénk 2017-ben is minél több támogatást nyújtani.

nagylogo2

Szövegméret

2015-ben Egyesületünket támogatta:
 

omcse fejlec szolnok