Egyesületünk évek óta egyik legfontosabb küldetésének tartja a kultúra terjesztését. Az általunk szervezett koncertek, színházi előadások nemcsak nézőközönségüknek, hanem nekünk magunknak is új tapasztalatokat, élményeket jelentenek. 2017-ben is folytatjuk kulturális missziónkat az alábbi programokkal:

Országjáró KulTÚRA 2017

Az egésznapos programokban gyermekelőadások, zenei programok és felnőttek részére színházi előadások szerepelnek. Az Országjáró KulTÚRÁval olyan településekre is szeretnénk eljutni, ahol a kultúrához való hozzáférés komoly nehézségekbe ütközik. Helybe viszünk minőségi előadásokat megfizethető jegyárakkal, és olyan szolgáltatásokat is nyújtunk (egészségügyi szűrések, tanácsadás), amelyek a helyben élők életminőségét javíthatják. Eddig 63 település vezetőjével egyeztettünk az Országjáró KulTÚRA programjainak befogadásáról. 

Isteni Tehetségek

A százhalombattai Szent István templomba komolyzenei programsorozatot tervezünk, kihasználva a templom remek akusztikáját. A sorozatban helyet kapnak világi-, és egyházzenei kompozíciók. Fiatal, kezdő művészeknek is teret adunk a bemutatkozásra.

Gazdagréti Szent Angyalok plébánia opera koncertjei

A hatalmas, 600 főt befogadó gazdagréti templom eddig is rendszeresen adott zenei programokat. 2017-től azonban havi rendszerességgel szervezünk a templomba opera koncerteket, amelyekről professzionális hang- és videofelvétel is készülnek. A templom rendelkezik egy rendkívül jó minőségű orgonával, így orgona koncertek rendezésére is lehetőség nyílik.

betlehem

Adventi Hétvégék

Munkák során gyakran tapasztaljuk, hogy a hit mellett milyen hatalmas közösségformáló ereje van a művészeteknek, a közös élményeknek. Ez a felnőtt korosztályra is igaz, de hatványozottan érvényes a gyermekek esetében. Ezért fordítottunk megkülönböztetett figyelmet a legkisebbekre az évnek egy számunkra különösen kedves időszakában, Advent idején. A keresztény hagyományban Advent – a karácsonyt megelőző négy hét – a megszentelt várakozás, az emelkedett ünnepvárás időszaka. A négy egységre osztott ünnepi készülődés alapgondolata a Krisztussal való találkozás élményére való felkészülés. Fő üzenete a várakozás: a keresztény embernek egész földi életében várnia kell a Krisztussal való találkozást, amelyre megfelelő módon készülnie kell. Az adventi időszak emelkedett hangulatára a legfiatalabb korosztály, a gyermekek a legfogékonyabbak. Változatos gyerekprogramjainkkal, versekkel, dalokkal, karácsonyi történetekkel célunk megmutatni a kicsiknek a karácsonyi ünnepkör ajándékozáson túli, valódi lényegét. 

Submit to FacebookSubmit to Google BookmarksSubmit to Twitter

nagylogo2

Szövegméret

2015-ben Egyesületünket támogatta:
 

omcse fejlec szolnok