Provance titkai

 Szakmai tanulmányutunk ismét Dél-Franciaország Var megyéjébe,  Denis Matyasy termelőüzemébe szólt.  A program két részletben valósult meg. 2012-ben 10 fő, 2013-ban 4 fő dolgozott francia cukrászüzemben. Az első csoportnak lehetősége volt egy szélesebb ismeretszerzésre, 1 hétig híres, minőségi üzemek illetve mesterek fogadták őket. A második csoport szakmai ismeretei és igényük okán inkább a Matyasy termelőüzemben dolgoztak. Matyasy név elég ismert Var megyén kívül is, mert volt Marseille-be, az OM stadionba is megrendelése éppúgy, mint Cannes-ba. De szállított Ramatuelle-be és Aix-be is. Megrendelői privátszemélyek, polgármesteri hivatalok, sportklubok voltak. A második csoport idején már megnyílt matyasy úr 4. cukrászdája, immár túllépve a Var megyei határokat, A nyugdíjba vonuló Turpin úrtól vette át Sanary-sur-Mer-ben az üzletet és saját profiljává átalakítva nyitotta meg.

Bővebben: LdV-HU-12-PLM-2002 Provence titkai

Sikeresen lezárult a TEMPUS Közalapítvány támogatásával, az Olaszországba szervezett LdV-HU-12-PLM-2003_"A hal és a farkas találkozása" (avagy a mediterrán konyha egy kicsit más szemmel) mobilitási projektünk.
A beszámolókat itt olvashatják.

logo tempusAz Egész életen át tartó tanulás program Leonardo da Vinci mobilitási alprogram 2012. évi fordulójában beadott pályázatok tartalmi bírálata lezárult.

Örömmel értesítjük, hogy a Tempus Közalapítvány kuratóriuma a felkért szakértők szakmai bírálata alapján intézményük LdV-HU-12-PLM-2003számú, „A hal és a farkas találkozása (avagy mediterrán konyha egy kicsit más szemmel)” című pályázatát támogatásra elfogadta.

Pályázatunk a dél-olasz Furoreban nyújt lehetőséget arra, hogy több héten keresztül munka során ismerkedjenek meg a résztvevők a mediterrán konyha jellegzetességeivel.

Bővebb felvilágosítást ad

Vojtek Éva projektfelelős 06-30-912-35-11 

logo tempusAz Egész életen át tartó tanulás program Leonardo da Vinci mobilitási alprogram 2012. évi fordulójában beadott pályázatok tartalmi bírálata lezárult.

Örömmel értesítjük, hogy a Tempus Közalapítvány kuratóriuma a felkért szakértők szakmai bírálata alapján intézményük LdV-HU-12-PLM-2002számú, „Provence titkai” című pályázatát támogatásra elfogadta.

Pályázatunk a fraciaországi La Crau cukrászműhelyekben és a Le Beausset- ben található szakiskolában  nyújt lehetőséget arra, hogy több héten keresztül munka és tanulás során ismerkedjenek meg a résztvevők a mediterrán konyha jellegzetességeivel.

Bővebb felvilágosítást ad

Vojtek Éva projektfelelős 06-30-912-35-11 

nagylogo2

Szövegméret

2015-ben Egyesületünket támogatta:
 

omcse fejlec szolnok